Het ontstaan

Sirik vertelt: ''Veel talenten vielen in een gat tussen 14-18 jarige leeftijd wat betreft fysieke training en ontwikkeling. Ik vond dit als fysiotherapeut en sportman onacceptabel. Ik zag dan ook dat steeds jonger zware blessures ontstonden, denk hierbij aan voorste kruisband rupturen, scheurtjes in schouderspieren, etc. Uit deze constatering ben ik begonnen met het ontwikkelen van een droom om talentontwikkeling naar een hoger niveau te tillen en de blessures bij jonge sporters te minimaliseren. Vanuit deze visie ben ik in het High Performance Centre van het toenmalige Topsport Limburg gestart met het verzorgen van fysieke training op maat. Bewust op maat, want iedere sporter heeft andere behoeftes en doelen. 

Vanuit de successen van de talenten en het netwerk van Topsport Limburg is het bedrijf snel gegroeid. Nu, 3 jaar later, hebben we onze eigen performance zaal in Geleen, veel diversiteit qua sporters, teams en verenigingen die voor ons en onze visie kiezen. Het is mooi om te zien dat fysieke trainingen steeds belangrijker worden in de ontwikkeling van talenten en het optimaliseren van topsporters. 

Wat ik persoonlijk enorm belangrijk vind is dat wij ons als trainers ook blijven ontwikkelen. Om deze ontwikkeling in gang te houden hebben we een groot netwerk waar we steeds de nieuwste wetenschap onderzoeken en toepassen binnen onze trainingen. Je bent nooit uitgeleerd!''

Sportspecifieke training 

Wij kiezen bewust voor sportspecifieke fysieke training. Een sporter moet in onze ogen allround getraind worden, maar wel met het oog op de behoeftes van de specifieke sport. Alle aspecten van bewegen komen bij onze trainingen aan bod. Denk hierbij aan kracht, stabiliteit, explosiviteit, beweeglijkheid, agility etc. Hierin gaan we ver. We maken zelfs bij teamsporters verschil in de veldpositie die de betreffende sporter heeft. Een keeper heeft namelijk andere behoeftes dan een veldspeler. Door het verschil wat we hierin maken en de wetenschap die we hieraan koppelen zien we mooie resultaten qua vooruitgang, sportprestaties en de vermindering van blessures. 

We zien ook sporters kiezen voor het trainen a.d.h.v. powerliften gedachtes, veel gewicht en kleine bewegingsvrijheid. Wij kiezen hier bewust niet voor aangezien uit onderzoek blijkt dat je sportprestaties hiermee niet optimaal vooruitgaan. 

Partners